Classification Puzzle Test for Bank Exam

Approximation Value Question for Bank Exams

Nov 18 • Bank, Maths Notes, question bank • 920 Views • No Comments on Approximation Value Question for Bank Exams

Approximate value Question for Bank Exams

Approximate value Question for Bank Exams  

       1. √92823756 = ?

       a) 9634               b) 8416               c) 944               d) 10046                 e) 7564

       2. 563 × 45 = 298 × ?

       a) 72                   b) 63                  c) 85                    d) 97                        e) 104

      3. 447.5 ÷ 56 × 69 = ?

      a) 452                  b) 550                c) 602                d) 590                        e) 480

      4. 142% of 347.58 + 257% of 453 = ?

        a) 1540               b)1580              c)1620                d)1740                       e) 1660

      5. 38402.563 × 328145.25 ÷ 31025.48 = ?

       a) 45                  b)50                c)60                    d) 75                               e) 65

Approximate value Question for Bank Exams

Directions (6_10) : what approximate value will come  in place of the question mark (?) In each of the following equation ?

        6. 51% of 5086 – 3/7 of 899 = ?

     a) 2215           b) 2315            c) 2025            d) 2125              e) none of these

        7. 21 + 4.9 × 7.9 + 9.88 = ?

    a) 65           b) 71               c) 66                   d) 75                    e) none of these

Top Bank Exam Coaching Centers in Mysore

        8. 138% of 3782 + 38.74% of 142 = ?

      a) 5248           b) 5448          c) 5348                  d) 5444             e) none of these

        9. 272 × 69 + 7+ 71 = ?3 – 431

         a) 13               b) 9                  c) 10                     d) 11                   e) 19

        10. 70202 ÷ 2.99 × 13/29 = ?

       a) 11700        b) 11600             c) 11560            d)11750           e) none of these 

         11. √8938 × (5.96)2= ?

            a) 3050        b) 3780               c) 2340              d) 3400                 e) 3950

         12. 323/55×971/251×56/61 = ?

            a) 27             b) 9             c) 4                      d) 16                    e) 21

         13. √6378×√3330÷√360 = ?

           a)200            b) 250                 c) 300                 d) 225                     e) 325

          14. (17.02)×(1.99)3 + (8.95)× (4.95)= ?

         a) 20573         b) 20537          c) 25037           d) 21537           e) none of these

         15. (√1600.015 – √168.996)2/(√195.989) – (√120.996)2 = ?

              a) 97            b) 58           c) 81                d) 72                     e) 61

          16. 4/9 × 5671 – 8/15 × 2524 = ?

             a) 1200            b) 1120              c) 1100        d) 1175            e) none of these

           17. 0.0004 ÷ 0.0001 × 36.000009 = ?

              a) 0.10                b) 1.45                 c) 145             d) 14.5                e) 1450

           18. 138% of 3782 + 38.74% of 142 = ?

              a) 5248            b) 5448           c) 5348        d) 5444           e) none of these

           19. (29.989% of 4530.11) – (22.04% of 4599.99) = ? + 125.99

             a) 289             b) 296          c) 278              d) 221                       e) 323

          20. 767.87 ÷ 23.96 × 15.02 – 29.98 = ? × 9.08

             a) 50                  b) 55                   c) 45                d) 48                      e) 51

          21. (32.51) – (17.45)= ?

            a) 780                b) 850               c) 680              d) 820                     e) 750

          22. 88.25% of 450 = ?% of 530

            a) 70                   b) 68                c) 75                 d) 80                          e) 65

         23. √898 × (12.005)+ ? = 5000

            a) 680                b) 720             c) 750                 d) 620                         e) 630

          24. 3745 ÷ 24.05 × 17.98 = ?

           a) 2860              b) 2800           c) 2760              d) 2720                 e) 2840

         25. 117.95 × 8.017 × 4.98 = ?

          a) 4670            b) 4780              c) 4840             d) 4720                e) 4800

                                                         Answer keys

1. a 7. b 13. b 19. d  25. d
2. c 8. c 14. b 20. a
3. b 9. d 15. c 21. e
4. c 10. d 16. d 22. c
5. c 11. d 17. c 23. a
6. a 12. e 18. c 24. b

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »