CLOZE TEST 10 FOR BANKING

Jul 14 • English Notes • 143 Views • No Comments on CLOZE TEST 10 FOR BANKING

CLOZE TEST 10 FOR BANKING

CLOZE TEST 10 FOR BANKING

Directions (71-80): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits blank appropriately. Find out the appropriate word in each case-   

After 10 years of (71) inflation, prices have spiked 7.5% in the third week of July. This looks scary – after all, Indians had got used to prices crawling up by 2 % in the last two years, and a 10- year average inflation rate of about 5 % – but you shouldn’t worry. This burst of inflation is the result of three factors that have come together unexpectedly, are unlikely to (72) for long and are unlikely to (73) up together again A (74) rise in global oil prices, a monsoon that arrived late and a spike in global metal prices. North Sea crude has crossed $ 42 per barrel, driven up by low petroleum (75) and soaring demand in the US as war production heats up. Oil markets are also spooked by the (76) of Russian oil supplies falling on the back of the Yukos- Sibneft probe. There’s little that the government can do to (77) users from soaring oil prices – indeed, it shouldn’t, if it wants to (78) efficiency. Higher transport costs have pushed up rates of vegetable and fruits; farm produce could also get affected by rains that arrived too late for Kharif sowing. China is (79) up steel and other metals from all over the world to (80) a construction boom ahead of the 2008 Olympics, making metal prices soar all over the world, and sparking inflation in India.

 

  1. a) mere  b) moderate  c) retarding d) vehement e) dull  
  2. a) obstinate b) constitute c) persist d) repeat e) normalize  
  3. a) go b) scramble c) mount d) yield e) crop 
  4. a) sustained b) suspicious c) horrific d) erratic e) favourable 
  5. a) lists b) trades c) services d) inventories e) details 
  6. a) prospect b) progress c) view d) extent e) deposit  
  7. a) support b) ignore c) propel d) prolong e) insulate  
  8. a) position b) promote c) process d) pass e) form 
  9. a) hurrying b) passing c) pairing d) gobbling e) throwing 
  10. a) keep b) make c) feed d) grow e) fight  

 

ANSWERS

71. B

72. C

73. E

74. C

75. B

76. C

77. E

78. B

79. D

80. B

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »