CLOZE TEST 4 FOR BANK EXAMS

Jul 6 • English Notes • 110 Views • No Comments on CLOZE TEST 4 FOR BANK EXAMS

CLOZE TEST 4 FOR BANK EXAMS

CLOZE TEST 4 FOR BANK EXAMS

Directions (71-80) : In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits blank appropriately. Find out the appropriate word in each case-   

It has become clear that the Supreme Court judgment (71) last December (72) liquor vends within 500 metres of highways has failed the test of practicality. Seeking to (73) this judgment, various states have set in motion a process of denotifying state highways. They are also (74) the Centre to denotify national highways along certain stretches. This matter reached SC after the Punjab and Haryana high court rejected a (75) opposing the Chandigarh administration’s decision to denotify highways passing through the city. Now SC appears open to reconsidering its position of December. On Tuesday, it (76) observed that the denotified roads in Chandigarh passed through the city “where there is no fast-moving traffic”.In December SC had conclusively (77) pleas to exclude highways that pass through cities and towns, noting that such exclusion (78) “sense and logic” and would allow drivers to “(79) their stocks of alcohol”. While all state governments are in agreement with SC on the need to curb (80) driving, many of them disagree with its conclusion that liquor sales along highways were the primary culprits.

71) a) grabby b) splashed c) striked d) pronounced e) absorbed       

72) a) barring b) excepting c) excluding d) including e) relieving         

73) a) follow b) circumvent c) bypassed d) dodged e) embrace         

74) a) forcing b) petitioning c) inviting d) referring e) veiling                

75) a) petition b) demand c) claim d) insistence e) requisition                   

76) a) applyingly b) sympathetically c) annoyingly d) vibrantly e) drastically          

77) a) released  b) removed  c) rejected d) ostracized e) excluded        

78) a) defied b) mocked c) negotiated d) opposed e) heeled                 

79) a) abundance b) abduct c) supply d) replenish e) stock                          

80) a) drunken b) maudlin c) alcoholic d) unsafe e) high                          

 

ANSWERS

71. (D)

72. (A)

73. (B)

74. (B)

75. (A)

76. (B)

77. (C)

78. (A)

79. (D)

80. (A)

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »