CLOZE TEST 8 FOR BANKING

Jul 12 • English Notes • 149 Views • No Comments on CLOZE TEST 8 FOR BANKING

CLOZE TEST 8 FOR BANKING

CLOZE TEST 8 FOR BANKING

Directions (71-80) : In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits blank appropriately. Find out the appropriate word in each case-

The  (71) in Geneva last week of a round of talks on the (72) of Cyprus is by all measures a huge (73) setback. This is not the first time the United Nations-backed dialogue between the breakaway Turkish-Cypriot state in the north and the Greek-Cypriot Republic of Cyprus has been (74). Even so, the current (75) is disappointing as the prospects for a final deal had been pinned on the two (76) — Cyprus President Nicos Anastasiades and Mustafa Akinci, his counterpart in Northern Cyprus. Both (77) a generation that regards the status quo as an everyday reminder of the memories of partition of the island, whose (78) population is just about one and a half million. The split took place in 1974 when Turkey (79) the north after an Athens-backed coup in Cyprus aimed at annexing the island. Among the main challenges the two leaders face is the demand for restitution of the property rights of the Greek-Cypriots who had fled the north in the 1970s.

71) a)  neglect b) compliance c) failure d) commencement e) disruption  

72) a)  reunification b) meeting c) combination d) summation e) integration    

73) a)  tactful b) diplomatic c) politic d) thoughtful e) genial   

74) a)  standstill b) deadlocked c) thwarted d)  cancelled e) refined  

75) a)  stain b) spot c) hurdle d) stalemate e) predicament           

76) a) meditator b) medieval  c) middleman d) interlocutors e)   mediator   

77) a)  present b) show c) represent d) stands e) design           

78) a)  combined b) joined c) collective d) total e) half      

79) a)  charged b) invaded c) conquested d) looted e) rushed   

80) a) challenges  b) issues c) disadvantages d) reactions e) consequences       

ANSWERS

71. C

72. A

73. B

74. B

75. D

76. D

77. C

78. A

79. B

80. A

 

 

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »