CLOZE TEST 9 FOR BANKING

Jul 13 • English Notes • 146 Views • No Comments on CLOZE TEST 9 FOR BANKING

CLOZE TEST 9 FOR BANKING

CLOZE TEST 9 FOR BANKING

 

Directions (71-80) : In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits blank appropriately. Find out the appropriate word in each case-   

 

Sri Lanka’s legislative (71) to prohibit bottom trawling, a (72) fishing practice, is a welcome move despite its likely near-term consequence of deepening the fisheries (73) in the Palk Bay region. (74) trawling in the island nation’s territorial waters will now (75) a possible two-year prison term and a fine of 50,000 Sri Lankan rupees. The practice, which involves trawlers dragging weighted nets along the sea floor, is known to cause great (76) of fishery resources, and curbing it is in the interest of sustainable fishing. The (77) reaction from Tamil Nadu has been one of concern and consternation. Political parties claim the amendment is draconian, and that it is (78) at the State’s fishermen who regularly use hundreds of trawlers in Sri Lankan territorial waters. This criticism is way off the mark. In recent years, some fishermen in northern Sri Lanka have also (79) bottom trawling. If this practice continues to gain ground even among local fishermen, the long-term (80) on fishing resources in the contested Palk Bay region will be irremediable.

 

71) a) adjustment  b) clarification c) change d) amendment e) improvement   

72) a) destructive b) devastating c) virulent d) lethal e) mortal               

73) a) dissent b) collision c) war d) strife e) conflict      

74) a) result b) cardinal c) bottom d) upper e) initial     

75) a)  reward b) increase c) attract d) tempting e) allure   

76) a) cutback b) depletion c) deduction d) curtailment e) depression    

77) a)  reversed b) resulting c) prohibited d) initial e) commencing      

78) a)  marked b) targeted c) victimized d) goal e) planned           

79) a) adjusted  b) joined c) started d) applied e) adopted           

80) a) solutions b) disadvantages c) consequences d) results e) effects     

 

ANSWERS

71. D

72. A

73. E

74. C

75. C

76. B

77. D

78. B

79. E

80. C

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »