CLOZE TEST FOR BANK EXAMS

Jul 18 • Bank • 168 Views • No Comments on CLOZE TEST FOR BANK EXAMS

CLOZE TEST FOR BANK EXAMS

CLOZE TEST FOR BANK EXAMS

 

 

  • Directions (71-80) : : In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits blank appropriately. Find out the appropriate word in each case-    

 

 

By ordering an investigation by the Central Bureau of Investigation into more than 80 cases of suspected extrajudicial killings in Manipur, the Supreme Court has (71) the principle of accountability as an (72) part of the rule of law. These cases involved either suspected fake encounters or the use of excessive or (73) force. The court has rightly (74) an (75) by the government to stall any probe into these deaths on the ground that they were too old to be (76) up now. It has taken the view that the killing of a person who was possibly innocent cannot be (77) owing to mere lapse of time. The state cannot take (78) of its own inaction and scuttle a probe by (79) the delay as a reason. Last year, the court had ruled that the armed forces cannot (80) investigation for excesses even in places where they enjoy special powers and that the legal protection provided by the Armed Forces (Special Powers) Act, or AFSPA, will have to yield to the principles of human rights.

 

71) a) reiterated b) rehearsed c) retreated d) reverted e)  released                  

72) a)  prolonged b) required c) compulsory d) necessary e) essential               

73) a) listed b) revealed c) retaliatory d) reacted e) get                                      

74) a)  accepted b) rebuffed c) neglected d) declined e) inclined                          

75) a) attempt b) venture c) endeavour d) seek e) try                                      

76) a) searched b) scraped c) raked d) dragged e) pulled                                  

77) a)  figured b) considered c) remembered d) forget e) overlooked          

78) a)  position b) advantage c) benefit d) profit e)  comfort                                

79) a)  praising b) citing c) mentioning d) reproducing e) summoning              

80) a)  released b) escape c) fade d) invite e) proclaimed                            

ANSWERS

71. A

72. E

73. C

74. B

75. A

76. C

77. E

78. B

79. B

80. B

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »