math quiz 1 simplification

Jul 18 • Uncategorized • 77 Views • No Comments on math quiz 1 simplification

QUIZ 1

 

  1. 1866242916 = (?)3
  1. 512         b) 343 c) 729        d) 216 e) None of these

 

  1. 2. 7586 + 6532 + 458 +253 = 5624 + 8542 + ?
  1. 753 b) 689      c) 663       d) 452        e) 894

 

  1. 3. 678976 = ?
  1. 854   b) 924        c) 824         d) 836 e) None of these

 

  1. How much part of a year (365 days) is 36 hours and 30 minutes ?
  1. 1/360 b. 1/300 c. 1/180 d. 1/240 e. 1/290

 

  1. 62 15 – 173 –2? = 19
  1. 7 b. 4 c. 5 d. 2 e. None of these

 

  1. 6. 4456976 = ?
  1. 28 b. 24 c. 26 d. 27 e. 25

 

  1. 7. 1478.4 56 + 66.8 57 = (?3) + (345)
  1. 785 b. 887 c. 889 d. 989 e. 885

 

  1.  1¼ +159158612= ?
  1. 17         b)  27          c) 42            d) 18          e) 12336

 

  1.   0.0640.47 =0.4?0.02562
  1. 17           b) 2             c) 18            d) 3             e) None of these

 

  1. 545+150+21=(?)2
  1. 21      b)21       c) 4412    d) 441         e) -441

 

  1.  72492=7?343
  1. 4         b) 3         c) 6        d) 2          e) None of these

 

  1.  374 – 65– 1 = (?)3
  1. 13       b) 19        c) 17          d) 7       e) None of these

 

  1.  6573 ÷ 21 × (0.2)2= ?
  1. 7825         b) 62.6           c) 1565            d) 12.52          e) 15.97

 

  1.  74156 – ? – 321 – 20 + 520 = 69894
  1. 3451          b) 4441     c) 5401          d) 4531        e) 4671

 

  1.  40% of 265 + 35% of 180 = 50% of ?
  1. 338       b) 84.5     c) 253.5        d) 169       e) None of these

 

Answer key

 

                                                                     

 

  1. a
2. c 3. c 4. d 5. a 6. c 7. b
8. e 9. b 10.  b 11. b 12. d 13. d 14. b
15. a 16. e 17. e 18. a 19. b 20. a 21. b

 

SOLUTIONS:

 

  1. (a) 1866242916= 432/54= 216/27

      3216/27= 6/3= 2 (ans)

 

  1. (c)  7586 + 6532 + 458 +253 = 5624 + 8542 + ?

          ? = 663

 

  1. (c)   678976 = 824 (ans)

 

  1. (d) part of a year (365 days) is 36 hours and 30 minutes = 73/2

        (73/2) / 36524 = 1/240 (ans)

 

  1. (a) 62 15 – 173 –2? = 19

           2? = 27

            So, ? = 7 (ans)

 

  1. (c)  4456976 = ?

              ?  = 26 (ans)

  1. (b) 1478.4 56 + 66.8 57 = (?3) + (3434.5)

         ? = 887 (ans)

 

  1. (e) 1¼ +159158612= ?

   5/4 +14/9*13/8*2/13 = 59/36 = 12336 (ans)

9.(b)  0.0640.47 =0.4?0.02562

         (4/10)3(4/10)7= (4/10)x(4/10)8

          (4/10)10= (4/10)x + 8

                X + 8 = 10

                X = 2 (ans)

  1. (b) 545+150+21=(?)2

 

            441= (?)2

                 ? = 441 (ans)

 

  1. (b)  72492=7?343

            7274= 7? 73

             6 = ? +3

              ? = 3 (ans)

 

  1. (d)  374 – 65– 1 = (?)3

        (?)3= 3744 – 31= 343= 73

              X = 3 (ans)

     

  1. (d) 6573 ÷ 21 × (0.2)2= ?

           ? =313.04 = 12.52 (ans)

 

14.(b)  74156 – ? – 321 – 20 + 520 = 69894

 

             ? = 74156 – 69894 + 179 = 4441 (ans)

 

15.(a)  40% of 265 + 35% of 180 = 50% of ?

 

         ⅖ 265 + 18035/100 = ? ½

                 ? = 2(106 +63) = 338 (ans)      

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »