Classification Puzzle Test for Bank Exam

Question on Time and work tricks for Bank Exam

Nov 18 • Bank, question bank • 813 Views • No Comments on Question on Time and work tricks for Bank Exam

Question on Time and work tricks for Bank Exam

Question on Time and work tricks for Bank Exam

       1. If A can do a work in 12 days and B can do the same work in 18 days . If A and B work together, they will complete the work in.

          a) 7 1/5 days                  b) 7 days                       c) 6 days                    d) 6 1/days

       2. d B can do a piece of work in 12 days, B and C in 15 days and C and A in 20 days. C alone do the work in.

               a) 60 days                 b) 120 days                c) 80 days                 d) 30 days   

SSC CGL Prelim exam 24.02.2002

       3. 42 women can do a piece of work in 18 days. How many women would be required to do the same work in 21 days ?

             a) 36                     b) 24                    c) 30                d) 44              e)None of these  

 Andhra Bank PO Exam.14.09.2008

        4. 12 men can complete a piece of work in 36 days . 18 women can complete the same piece of work in 60 days. 8 men and 20 women work together for 20 days. If only women were to complete the remaining piece of work in 4 days, how many women would be required.

                a) 28              b) 70                c) 66             d) 40       e) None of these   

Union Bank of India PO Exam. 27.11.2005

        5. 12 men can do a piece of work in 10 days. How many men would be required to do the same work in 8 days ?

                  a) 14           b) 18              c) 16             d) 12               e) None of these

SBI PO Preliminary Exam.27.07.2008

Top Bank Coaching in Rohini

        6. Shruti takes 10 days to finish a piece of work while shankar takes 15 days to finish the same piece of work. Harish works twice as fast as Shruti. How many days will all three of them together take to finish the same piece of work ?

                a) 42/11 days       b) 32/11 days       c) 30/11 days       d)29/11 days        e) None of these    SBI specialist (IT) officer Exam.19.04.2014

        7. 45 men can complete a work in 16 days. Four days after they started working, 36 more men joined them. How many days will they now take to complete the remaining work ?

                   a) 6 days                        b) 8 days                 c) 2/3 days                d) 3/4 days

SSC Constable (GD) 22.04.2012

        8. If 3 men or 4 women can plough a field in 43 days, how long will 7 men and 5 men take to plough it ?

                      a) 10 days                      b) 11 days                c) days                          d) 12 days    

Question on Time and work tricks for Bank Exam

        9. A company employed 200 workers to complete a certain work in 150 days. If only one – fourth of the work has been done in 50 days, then in order to complete the whole work in time, the number of additional workers to be employed was. 

                          a) 100                         b) 300              c) 600                      d) 200     

SSC CGL Prelim exam. 11.05.2003

        10. A can do a job in 10 days, B can do the same job in 15 days and C can do this in 12 days. If they work together and get Rs.4800 for their work, then the share of A is.

                         a) 1000                b)1800                    c)480                     d) 1200

SSC CGL Tier II Exam. 12.04.2015

        11. If A can do a piece of work in x days and the efficiency of B is twice of A. if they work together, then the work will complete in.

                         a) x/2 days          b) x/3 days           c) x/4 days              d) x/5 days

        12. 7 men and 4 boys can do a work in 3 days. 3 men and 6 boys can this in 5 days. In how many days will 25 men can finish the same work?

                               a) 1 days         b) 2 days       c) ½ days        d) 3/2 days

        13. A can do a work in 7 days and B can do this in 8 days. If they work alternatively with a starts first, then they will complete the work.  

                               a) 6th day        b) 7th day        c) 8th day        d) 9th day

This Question asked by Best Bank Coaching 

        14. 18 men can complete three works of same type in 20 days working 5 hours per day. How many men can complete 2 works of same type in  6 days working 10 hours per day.

                               a)  12        b)  15        c) 18        d)  20

        15. 15 men can do a work in 4 days and 20 women can do the same work in 6 days. In how many days 10 men and 10 women complete the same work ?

                               a) 3 days        b) 4 days        c) 6 days        d) 8 days

        16. A can do a work 4 times as fast as B which complete the work in 60 days. In how many days both A and B complete the work ?

                               a)15 days        b) 12 days        c) 18 days        d) 19 days

        17. A piece of work is completed by 36 men in 15 days. After 10 days, if 9 more men joined them, then they will finish the remaining work in. 

                             a) 1 day        b) 2 days        c) 3 days        d) 4 days

        18. Vikas gets Rs. 350 for every day that he works. If he earns Rs. 9800 in a month of 31 days, for how many days he did work ?

                     a) 25days        b) 30 days        c) 24 days        d) 28 days         e) None of these

        19. A does half as much work as B in one sixth of the time .if together they take 10 days to complete a work, how much time shall B take to do it alone ?

                  a) 70 days        b) 30 days        c) 40 days         d) 50 days             e) None of these

        20. 39 persons can repair a road in 12 days working 5 hours a day. In how many days will 30 persons working 6 hours a day complete the work ?

                    a) 10 days        b) 13 days        c) 14 days        d) 15 days        e) None of these

        21. A skilled, a half skilled and an unskilled labourer work for 7, 8 and 10 days respectively and they together get Rs. 369 for their work. If the ratio of their each day’s work is 1/3 : 1/4 : 1/6 , then how much does the trained labourer get (in rupees) ?

                a) 164        b) 102.50        c) 201.50        d) 143.50        e) None of these

 (SSC CGL Tier-1 2013)

        22. Seven men, five women and eight children were given an assignment of distributing 2000 books to students in a school over a period of three days. All of them distributed books on the first day. On the second day two women and three children remained absent and on the third day three men and five children remained absent. If the ratio of the number of books distributed in a day by a man, a woman and a child was 5 : 4 : 2 respectively, a total of approximately how many books were distributed on the second day ?

                   a) 1000        b) 800        c) 650        d) 900        e) Cannot be determined

        23. A certain number of persons can complete a work in 100 days. If there be 10 persons less, it would have taken 10 days more for the work to be completed. The number of persons in the beginning was.

                     a) 90         b) 105         c) 110          d) 120           e) None of these

(new india insurance AAO exam. 2011)

        24. 24 men can complete a piece of work in 14 days. 2 days after they started working, 4 more men joined them and after 2 more days 6 men left. How many more days will they now take to complete the remaining work ?

                    a) 10 6/11         b) 15 1/9        c) 11 1/12          d. 14 1/7         e) 12 4/11

(NIACL Administrative Officer (AO) 2015)

        25. Sixteen men and twelve women can complete a work in 8 days, if 20 men can complete the same work in  16 days, in how many days 16 women can complete the same piece of work ?

                       a) 12              b) 8                  c) 10                d) 15                     e) 20    

(IBPS PO 2014)

Answer key

1. a 6. c 11. b 16. b 21. d
2. a 7. c 12. a 17. d 22. c
3. a 8. d 13. c 18. d 23. c
4. b 9. a 14. d 19. c 24. a
5. e 10. b 15. b 20. b 25. c

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »