QUIZ 1

Jul 23 • Uncategorized • 74 Views • No Comments on QUIZ 1

QUIZ 1

  1.  460 × 15 – 5 × 200 = ?
  1. 92000       b) 4600   c) 1378000         d) 7000          e) None of these

 

  1.  216+(334–114) = ?

 

  1. 4512      b) 4 ¼         c) 4712          d) 514           e) None of these

 

  1.  36251 + 43261 = ? + 52310
  1. 27202        b) 28102          c) 29302          d) 26602            e) None of these

 

  1. 736 of 534 + 262 = 61800 – ?
  1. 56533        b) 57533           c) 58533            d) 37355           e) None of these

 

  1.  ? ÷ 62 × 12 = 264
  1. 1364         b) 1284             c) 1348              d) 1388            e) None of these

 

  1.  415 313+ ? = 20% of 120
  1. 10115      b) 10       c) 5         d)  15        e) none of these

     

  1. 47256 64 = 1024 4?
  1. 2 b. 3 c. 4 d. 5 e. None of these

 

  1.  5384 = 25?
  1. 25 b. 50 c. 46 d. 28 e. 48

 

  1.      9. 35832 4 346656 = x2
  1. 1156 b. 1444 c. 36   d. 1681 e. None of these

 

  1.      10. 7 – 42 = ? + 63 + 28
  1. 23 + 77 b.23 + 117 c. 23 – 137 d. 23 e. None of these

 

  1.       11. 32000376 = ?
  1. 136 b.  126 c. 146 d. 116 e. None of these

 

  1. 714025 + 698896 = ?2
  1. 61 b. 46 c. 39 d. 41 e. 51

      

      13 :  36% of 245 – 40% of 210 = 10 – ?
         a) 5.8            b)6.8           c) 4.9          d) 5.6          e) None of these

     

  1.  72% of 486 – 64% of 261 = ?
  2.           a) 184.66       b) 183.66         c) 188.88           d) 182.88          e) 186.24

 

  1.       475 + 64% of 950 = 900 + ?
  1. 183       b) 233           c) 1983         d) 1863           e) None of these

 

Answer key

 

                                                                     

 

  1. e
2.ec 3.a 4. b 5. a 6. b 7. b
8. e 9. c 10.  c 11. b 12. d 13. a 14. d
15. a

 

        SOLUTIONS:

 

1.(e)  460 × 15 – 5 × 200 = ?

        6900 – 1000 = 5900 (ans)

 

  1. (e) 216+(334–114) = ?

        = 13/6 + (15/4 – 5/4)

        =13/6 + 5/2 = 28/6 = 423(ans)

 

  1. (a) 36251 + 43261 – 52310 = 27202 (ans)

 

  1. (b) 736 of 534 + 262 = 61800 – ?

           X = 61800 –456534 – 262

               = 57533 (ans)

 

  1. (a)  ? ÷ 62 × 12 = 264

             x/62 12 = 264

               X = 6222 = 1364 (ans)

 

 6.(b)  415 313+ ? = 20% of 120

             21/5 10/3 + x = 120

               X = 24-14 = 10 (ans)

 

  1. (b) 47256 64 = 1024 4?

   4744= 45 4x

      411= 4x + 5

       X+5 = 11

       X = 6 (ans)

 

  1. (e) 5384 = 25?

            53*4*8 = 52x

               2x = 3*4*8

                  X = 48 (ans)

 

  1. (c)  35732 4 345856 = ?

          18*2*36 = x2

              X = 36 (ans)

 

  1. (c) 7 – 42 = ? + 63 + 28

         7+ 16 – 2*4*7 = 23 – 87 = x + 57

         = 23 – 137 (ans)

 

  1. (b) 32000376 = 126 (ans)

 

  1. (d) 714025 + 698896 = ?2

           845 + 836 = 1681 = x2

                    X = 41 (ans)

 

  1.  (a) 36% of 245 – 40% of 210 = 10 – ?
             245*36/100 – 210*40/100 = 10 – x

         441/5 – 84 = 10 – x

         X = 10 – 4.2 = 5.8 (ans)

 

  1.  (d)  72% of 486 – 64% of 261 = ?

        = 486*772/100 – 261*64/100 = 8748/25 – 4176/25 = 182.88 (ans)

     

15.(a) 475 + 64% of 950 = 900 + ?

         475 + 950*64/100 = 900 + x

          475 + 608 = 900 + x

          X = 1083 – 900 = 183 (ans)

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »