IBPS SO IT Officer Notes for Multi threading Models

Sitting Arrangement Question

Jan 25 • Bank, question bank • 672 Views • No Comments on Sitting Arrangement Question

Sitting Arrangement Question

Sitting Arrangement Question Read the following information carefully and answer the questions given below it:

Q10. In a seven story building, having floors numbered one to seven,P,Q,R,S,T and V each live on a different floor.(the ground floor is numbered floor no 1,the floor above it floor no 2 and so on).One of the floors in the building is vacant.P lives on the fifth floor. No floor below fifth floor is vacant ALSO no odd numbered floor is vacant.Only S lives between T and V.T does not live on  an odd numbered floor.T does not live on a floor immediately above or immediately below R’s floor.Q does not live on the bottom most floor. (UBI  PO 2010)

Solution:-     

capture

1) Who lives on the topmost floor?

        a) Q        b) S        c) R        d) V        e) No one as it is vacant.

Answer :- a) Q

2) On which of the following floors does R live?

       a) Seventh        b) Sixth        c) Third        d) Second         e) First

Answer :- e) First

Top BANK Coaching Center in New Delhi

3) Which of the following floors is vacant?

        a) Seventh         b) Sixth        c) Third        d) Second       e) Fourth

Answer :- b) Sixth

Sitting Arrangement Question

Q11. Study the following information carefully to answer the given questions:

Twelve people are sitting in two parallel rows containing six people each.in such a way that there is an equal distance between adjacent persons.In row-1,P,Q,R,S,T and V are seated and all of them facing south.In row-2 A,B,C,D,E and F are seated  and all of them are facing north. Therefore, in the given seating arrangement each member seated in a row faces another member of the row.

A sits third to right of D,Neither A nor D sits at extreme ends.T faces D.V does not face A and V does not sit at any of the extreme ends.V is not an immediate neighbor of T.B sits at one of the extreme ends.Only two persons sit between B and E.E does not face V.Two persons sit between R and Q.R is not an immediate neighbor of T.C does not face V.P is not an immediate neighbor of R. (Corporation Bank PO 2011)

capture

1) Who among-st the following sit at extreme ends of the rows?

        a) B,E       b) S,T        c) P,R        d) B,F        e) none of these

Ans :-  c)P,R

2) Who among-st the following faces A?

        a) R        b) T        c) P        d) Q       e) S

Ans :- e) S

3) How many persons are seated between T and S?

        a) 1         b) 2        c)3        d) 4        e) 5

Ans:- b)2

4) P is related to V in the same way as C is related to F.To which of the following is E related to,following the same pattern?

       a) B        b) D        c) C        d) A         e) none of these

Ans :- a) B

Circular Table Sitting Arrangement

Q12. Study the following information carefully and answer the given questions:-

A,B,C,D,E,F,G and H are sitting around a circle,facing the center. A sits fourth to the right of H while second to the left of F.C is not the neighbor of F and B.D sits third to the right of C.H never sits next to G.

(Bank PO 2008)

capture

1. Who among-st the following sits between B and D?

2. Which of the following pairs sit between H and G?

3. Who is immediate right of A?

4. Who sits second to the right of B?

5. Which is the position of B with respect of C?

6.Four of the following are alike in a certain way based on their position in the sitting arrangement & so form the group.Which is the one that does not belong to that group?

AE HF BD GE CH

Answer :- 1) F       2) CE       3) D       4) E       5) B is third to the left of C/B is        fifth to the right of C,       6) AE

For More question and Answer

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »