CLOZE TEST 5 FOR BANK EXAMS

Jul 9 • English Notes • 120 Views • No Comments on CLOZE TEST 5 FOR BANK EXAMS

CLOZE TEST 5 FOR BANK EXAMS

CLOZE TEST 5 FOR BANK EXAMS

 

Directions (71-80) : In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits blank appropriately. Find out the appropriate word in each case-   

Moreover, (71) Ms. Rousseff’s downfall, Mr. Temer, who was Vice-President then, had been (72) to the country’s highest office. With the next presidential election scheduled for 2018, the search for a (73) may not be easy. This continuing (74) puts at risk assurances of (75) to Brazil’s labour laws and generous pension system. The (76) raising of the retirement age was seen as a major push to (77) what was one of the world’s most (78) social security programmes. Arguably, the Brazilian Left leaned too much towards an unsustainable populist agenda in the heady years of the commodities boom. But its (79) on the Right appear ill-equipped to position themselves as a realistic alternative despite attempts to attract overseas investment. Like other nations in the region, Brazil badly needs a strong centre that is not tempted to (80) at the windmills of populism. That is the best chance of ensuring accountability to the people and engagement with the rest of the world.

71) a) upon b) on c) with  d)  alongwith e) beside       

72) a) hooked b) casted c) ejected d) catapulted e) thrusted      

73) a) antecedent b) successor c) forgoer d) ancestor  e) precursor      

74) a) unease b) turmoil c) halt d) peace e) anxiety        

75) a) abase b) corrupt c) reforms d) refine e) restore        

76) a) controversial b) debatable c) tumultuous d) problematic e) tough        

77) a) overhaul b) clear c) raise d) catch e) pursue       

78) a) failed b) reversed c) expected d) demanded e) envied        

79) a) associates b) colleague c) twins d) counterparts e) relatives        

80) a) stiff b) attach c) tilt d) rotate e) move        

 

ANSWERS 

71. (A)

72. (D)

73. (B)

74. (B)

75. (C)

76. (A)

77. (A)

78. (E)

79. (D)

80. (C)

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »